Pos terminal omogoča zelo enostaven način plačilaPos terminal omogoča zelo enostaven način plačila

Že kar nekaj časa sedaj vse bolj opažam, kako pogosto se pojavi pos terminal na raznih mestih. To pa so lahko razne trgovine, trafike, bencinske postaje, ustanove in podobno. To pa zato, ker je gotovina postala že nekoliko zastarela, ter ljudje danes veliko raje uporabljajo kartico, kot sredstvo za plačevanje. 

Tako pa je to postalo tudi meni zelo všeč. To pa zato, ker imam ves svoj denar, ki ga imam, na kartici, saj dobim tudi plačo nakazano na moj bančni račun. Zato pa mi je zelo všeč, da lahko plačam kar s kartico ,saj se moram sicer vedno obremenjevati s tem, če imam v denarnici zadosti gotovine, oziroma denarja, da lahko plačam nekaj, kamor se odpravim. V kolikor pa je možno plačilo s kartico, oziroma če ima blagajna pos terminal, pa tega problema ni.

Prav tako pa imam sedaj, ko ima večina ustanov že pos terminal, veliko manjšo denarnico kot prej, ter mi ta ne zapolni toliko prostora, ker lahko namesto vse gotovine in drobiža, vzamem samo kartico, katera pa je veliko manjša. Nato pa se tudi ne rabim ubadati z vsem drobižem, ki ga dobim pri menjavi denarja, oziroma pri plačevanju. 

Včasih pa se mi je zdelo, da plačilo s kartico ni ravno najboljše, saj tako nimam toliko nadzora nad tem, koliko denarja zapravljam, ter se lahko hitro malo prehitim, oziroma zapravim čedalje več denarja. Sedaj pa imam na voljo aplikacijo od moje banke, katera pa mi omogoča, da lahko vedno preverim stanje na mojemu računu, tako da lahko vedno vem, koliko denarja še imam in pa koliko transakcij sem opravil. 

No tako pa je plačevanje s plačilnimi karticami res zelo uporabno, ter nudi zelo enostaven način plačila, s katerim ne rabim vedno skrbeti za to, če imam v denarnici zadosti gotovine.

Pos terminal omogoča zelo enostaven način plačila

Preberi večPreberi več